Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Ok

Klauzula informacyjna o ochronie danych osobowych obowiązująca od dnia 25 maja 2018 roku w sklepie internetowym sklep.contractus.pl

Contractus Sp. z o.o. czyli Administrator Twoich danych.

Rolnicze Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Contractus Sp. z o.o. z siedzibą w Sokółce, ul. Kresowa 58, 16-100 Sokółka dalej Administrator danych to podmiot, który decyduje o tym w jaki sposób przetwarzane są dane osobowe, które udostępniasz nam korzystając ze sklepu internetowego znajdującego się pod domeną sklep.contractus.pl.

Chcesz wiedzieć więcej? Daj nam o tym znać.

Wszelkie pytania, wątpliwości lub pochwały kieruj do naszego koordynatora do spraw ochrony danych osobowych:

e-mail: kookoordynator.ochronydanych@contractus.pl

lub

do inspektora ochrony danych osobowych: iod@contractus.pl

Dlaczego i po co przetwarzamy Twoje dane osobowe.

Przetwarzanie danych osobowych to czynność niezbędna do realizacji umowy, która została między nami zawarta, a w szczególności do:

  • realizacji usług świadczonych droga elektroniczną,
  • zakładania (rejestracji) konta i zarządzania nim oraz zapewnienia obsługi w przypadku problemów technicznych,
  • sprzedaży produktów i ich dostaw,
  • ewentualnego dochodzenia roszczeń,
  • wyjaśnienia okoliczności niedozwolonego korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną,
  • obsługi reklamacji, w przypadku kiedy zostanie zgłoszona,
  • obsługi zgłoszeń, które do nas trafiają (np. formularz kontaktowy, formularz „Zapytaj o produkt”),
  • kontaktowania się z Tobą w celach związanych ze świadczeniem usług,
  • celów podatkowych i rachunkowych.

Niezależnie od powyższych postanowień mamy możliwość na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora do przetwarzanie Twoich danych między innymi do:

  • monitorowania Twojej aktywności, która obejmuje na przykład wyszukiwanie słów kluczowych,
  • zagwarantowania obsługi usług płatniczych (Przelewy24, tradycyjne przelewy),
  • prowadzenia badań oraz analiz sklepu internetowego (najczęściej wyszukiwane produkty, najczęściej wybierany kurier, najpopularniejsze produkty, itp.)
  • obsługa zapytań przesłanych przez zamieszczone na stronie formularze kontaktu, w przypadku gdy nie są one związane wprost z wykonaniem umowy,
  • celów archiwizacyjnych, oraz zapewnienia rozliczalności (przepisy prawa).

Na podstawie odrębnych zgód Twoje dane mogą być przetwarzane w celu:

  • organizacji programów lojalnościowych, konkursów i innych akcji promocyjnych,
  • prowadzenia marketingu Administratora oraz marketingu działalności innych firm, z którymi współpracujemy,
  • otrzymywania informacji handlowej, w tym przesyłania przez Administratora na wskazany adres e-mail zamówionego Newslettera,
  • kontaktu telefonicznego lub mailowego w celach sprzedażowych,
  • kontaktu telefonicznego lub mailowego w celach reklamowych,
  • zapisywania danych w plikach cookies, gromadzenia danych ze stron www.

Podanie danych osobowych jest konieczne do zawarcia umowy.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz konieczne do zawarcia i realizacji umowy. Wymagane przez nas dane to między innymi:

  • w celu zakładania konta: imię, nazwisko, adres e-mail, hasło,
  • w celu złożenia i realizacji zamówienia: imię, nazwisko, adres e-mail, adres dostawy, numer telefonu kontaktowego,
  • lub inne dane osobowe jeżeli wymagają tego przepisy prawa

Poniżej dodatkowo znajdziesz informacje o tym, jakie dane są zbierane w trakcie korzystania z funkcjonalności sklepu:

  • rejestracja konta i transakcje na koncie – imię, nazwisko, dane do wysyłki, numer telefonu, adres e-mail, dane o zawartych transakcjach, komentarze do produktów, komunikacja z obsługą sklepu, historia wizyt oraz przeglądanych produktów, źródło zamówienia;
  • składanie zamówienia bez rejestracji – imię, nazwisko, dane do wysyłki, numer telefonu, adres e-mail, komunikacja z obsługą sklepu, źródło zamówienia;
  • zapisy na Newsletter – adres e-mail;
  • pola formularzy zapytań oraz komentarzy produktów – adres e-mail, imię;
  • korespondencja mailowa – adres e-mail, imię, nazwisko, numer telefonu;
  • zapytania telefoniczne – adres e-mail, imię, nazwisko, numer telefonu;
  • programy lojalnościowe, konkursy – imię, nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail.

Jakie my mamy wobec Ciebie obowiązki.

Przetwarzanie Twoich danych osobowych w sposób bezpieczny to dla nas jedna z najważniejszych kwestii. Przetwarzanie może odbywać się wyłącznie zgodnie z obowiązującymi przepisami w sposób rzetelny i przejrzysty dla Ciebie. Dlatego przypominamy, że w razie niejasności na początku dokumentu znajduje się kontakt do wyznaczonego przez nas koordynatora do spraw ochrony danych osobowych.

Twoje dane będą przechowywane przez okres realizacji usług świadczonych przez Administratora oraz okres wynikający z przedawnienia roszczeń, praw konsumenta, prowadzenia księgowości czy innych uprawnień w tym zakresie.

Jakie masz prawa dotyczące udostępnionych nam danych osobowych?

Udostępniając nam swoje dane osobowe, musisz wiedzieć że masz prawo do:

  • informacji, jakie dane osobowe są przetwarzane,
  • otrzymania kopii przetwarzanych danych,
  • sprostowania danych w momencie kiedy staną się one nieaktualne lub niekompletne,
  • usunięcia danych w określonych sytuacjach: kiedy dane przestaną być potrzebne Administratorowi do celów, o których informujemy powyżej; kiedy cofniesz zgodę na przetwarzanie danych (o ile Administrator nie ma prawa przetwarzać na innej podstawie); jeżeli do przetwarzania doszłoby niezgodnie z prawem; lub jeśli konieczność usunięcia danych wynika z obowiązku prawnego Administratora.
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych w przypadku kiedy Administrator przetwarza dane osobowe między innymi e celu prowadzenia działań marketingowych,
  • przeniesienia danych do innego Administratora,
  • cofnięcia zgody wyrażonej w celu przetwarzania danych w niektórych celach związanych z działalnością Administratora (na przykład Newsletter),
  • zażądania aby przez określony, potrzebny czas (np. sprawdzenie poprawności danych lub dochodzenia roszczeń) Administrator nie dokonywał żadnych operacji na danych osobowych a jedynie je przechowywał,
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku naruszenia przepisów.

Udostępnianie Twoich danych innym podmiotom.

Twoje dane osobowe udostępniane będą podmiotom zewnętrznym, które w imieniu Administratora przetwarzają te dane na podstawie umów powierzenia lub akceptacji regulaminu. Podmioty, którym udostępniamy dane to podmioty, które zapewniają usługi: hostingowe, statystyczne, analityczne, księgowe.

Dodatkowo odbiorcą Twoich danych osobowych jest grupa DialCom24 Sp. z o.o. (60-327 Poznań, ul. Kanclerska 15) świadcząca usługi dostawcy błyskawicznych płatności.

Przekazywanie danych do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC, Facebooka w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Automatyczne przetwarzanie danych osobowych (w tym profilowanie).

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (również w formie profilowania), jednak nie będzie to wywoływało żadnych skutków prawnych. Profilowanie danych osobowych polega na przetwarzaniu danych (także w sposób zautomatyzowany), poprzez wykorzystanie tych danych w szczególności do analizy lub prognozy osobistych preferencji oraz zainteresowań.

W przypadku chęci uzyskania informacji jakie dane są używane do profilowania oraz jak „zostałem sprofilowany” należy wejść na stronę https://myaccount.google.com/activitycontrols?pli=1.

W przypadku nie wyrażenia zgody na profilowanie należy zapoznać się z poniższymi instrukcjami:

  • Google - https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=pl
  • Chrome – ustawienia – zaawansowane – prywatność i bezpieczeństwo (tutaj należy wyłączyć lub włączyć niechciane funkcje),
  • Firefox – opcje – prywatność i bezpieczeństwo (tutaj należy wyłączyć lub włączyć niechciane funkcje).

 

Polityka prywatności ważna do dnia 24 maja 2018 roku

Informacje ogólne

Dokument określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych, które pozyskane zostały przez sklep internetowy contractus znajdujący się pod adresem https://www.sklep.contractus.pl/ prowadzony przez firmę Contractus Sp. z o.o. ul. Kresowa 58, 16-100 Sokółka.

Podjęcie decyzji o przeglądaniu, korzystaniu z funkcjonalności Sklepu oraz czerpanie korzyści z jego działania jest równoznaczne z akceptacją Polityki Prywatności w sklepie contractus.

Sklep internetowy contractus zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w zapisach Polityki Prywatności bez wcześniejszego informowania o tym fakcie Użytkowników sklepu.

Dane Osobowe udostępnione przez Użytkownika sklepu nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych

Definicje

Administrator – Rolnicze przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe Contractus Sp. z o.o.  z siedzibą w Sokółka (16-100) ul. Kresowa 58, numer NIP 5450000273

Cookies (ciasteczka) to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, które wysyłane są przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę Sklepu internetowego.

Cookies Administratora – oznacza pliki Cookies zamieszczone przez Administratora, związane ze świadczeniem usług drogą elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu

Cookies zewnętrzne – oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu

Serwis – strona internetowa lub aplikacja, pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy sklep.contractus.pl

Urządzenie – elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu

Użytkownik – podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną

Rodzaje wykorzystywanych Cookies

Stosowane przez Administratora Cookies są bezpieczne dla Urządzenia Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te umożliwiają zidentyfikowanie oprogramowania wykorzystywanego przez Użytkownika i dostosowanie Serwisu indywidualnie dla każdego Użytkownika. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.

Administrator wykorzystuje dwa typy plików Cookies:

Cookies sesyjne – są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm Cookies seryjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika

Cookies trwałe – są przechowywane na Urządzeniach Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm Cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.

Każdy z Użytkowników ma możliwość określenia warunków lub wyłączenia dostępu plików Cookies do swojego Urządzenia za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. W przypadku skorzystania z takiej opcji korzystanie z Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików Cookies.

Cele w jakich wykorzystywane są Cookies:

Administrator wykorzystuje Cookies Własne w celach:

1. Konfiguracji Serwisu

a) dostosowanie zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu)

b) rozpoznanie urządzenia Użytkownika Serwisu oraz jego lokalizacji i odpowiedniego wyświetlania strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb

c) zapamiętanie ustawień wybranych przez Użytkownika i personalizacji interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik

d) zapamiętywanie historii odwiedzanych stron w Serwisie w celu rekomendacji treści (rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej, itp.)

2. Uwierzytelnienia Użytkownika w Serwisie i zapamiętywania sesji Użytkownika w Serwisie

a) utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła

b) poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki

c) optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora

 3. Ralizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych

a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacja korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowana do jego indywidualnych potrzeb

b) poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Serwisu

4. Zapamiętania lokalizacji Użytkownika

a) poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności dostosowanie dostarczanych informacji do Użytkownika z uwzględnieniem jego lokalizacji

5. Analiz i badań oraz audytu oglądalności

a) tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości

6. Świadczenia usług reklamowych

a) dostosowania prezentowanych za pośrednictwem Serwisu reklam usług i produktów firm trzecich

7. Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności Serwisu

Administrator wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:

a) prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego

    • www.vimeo.com [administator cookies: Vimeo, LLC. z siedzibą w USA]
    • www.youtube.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]
    • www.wrzuta.pl [administrator cookies: Free4Fresh Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie]

b) zbierania ogólnych i anonimowych danych statystycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych

    • Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

c) prezentowanie reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy

    • Google AdSense [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

d) zalogowania do serwisu za pomocą serwisu społecznościowego

    • Facebook Connect [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]
    • Google [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

e) wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych

    • plus.google.com  [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA
    • Facebook.com  [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii]

f) prezentowanie opinii na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego

    • opineo.pl [administrator cookies: Opineo Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu]

  • najwięksi fachowcy

    Najwięksi fachowcy w dziedzinie

    części zamiennych.

    Zadzwoń do nas

    +48 557 705 045

    Szeroki asortyment części sprawi,

    że na pewno znajdziesz produkt

    spełniający Twoje oczekiwania

    a wykwalifikowani pracownicy

    pomogą Ci w razie wątpliwości.

    Zamów jeszcze dziś

    Zamówienia złożone do godziny 14:00 wysyłamy tego samego dnia.

    Dotyczy tylko produktów "dostępnych".